kuntta-hero-3

Kuntta on 100% 
luonnon omaa tuotantoa

Kuntta tarkoittaa siirrettävää metsäpohjamattoa, jossa on mukana esimerkiksi sammalta, kanervikkoa ja varvikkoa. Kuntta tuo luontevalla tavalla metsän osaksi pihaasi. Mitäpä sitä suomalainen muuta kaipaisi!  

Kuntta on ainutlaatuinen luonnonmateriaali, joka tuo metsän monimuotoisuuden ja kauneuden suoraan pihaasi. Sitä ei kasvateta, vaan se on 100 % luonnon omaa tuotantoa – kerätty suoraan metsänpohjasta, missä se muutoin tuhoutuisi talousmetsän käytön yhteydessä. Kuntan elämä jatkuu uudessa ympäristössä siirron myötä.  

Kuntta Aatelia Oy toimittaa kunttaa pihoille ja vaikka rantasaunojen katoille koko Suomen alueella. Monet asiakkaistamme ovat omakotitalojen, loma-asuntojen ja kesämökkien omistajia, mutta toimitamme kunttaa myös esimerkiksi päiväkotien, koulujen ja seurakuntien pihoille ja erilaisiin maisemointikohteisiin. 

Kuntta on ekologinen ja helppohoitoinen valinta pihallesi 

Kuntta tarjoaa monipuolisen ja ekologisen vaihtoehdon perinteisille nurmikoille erityisesti luonnonläheisissä ympäristöissä, joissa halutaan säilyttää luonnollinen ilme ja vähentää ylläpidon tarvetta. Se tukee luonnon monimuotoisuutta ja tarjoaa elinympäristön monille hyönteisille, linnuille ja muille pieneläimille.   

Kuntta on myös erittäin helppohoitoinen verrattuna perinteiseen nurmikkoon. Se ei vaadi säännöllistä leikkaamista, ja sen luontainen kasvillisuus sietää hyvin erilaisia sääolosuhteita. Lisäksi kuntan tiheä kasvillisuus ja juurikerros auttavat sitomaan maaperää ja ehkäisemään mm. hulevesien aiheuttamia maanvyörymiä ja -siirtymisiä.  Tämä on erityisen tärkeää jyrkillä rinteillä ja alueilla, joilla maaperä on alttiina liikkumiselle ja huuhtoutumiselle voimakkaiden sateiden aikana. 
 
Me Kuntta Aatelialla huolehdimme, että keräämämme kuntta kerätään aina vastuullisesti ja pohja- ja asennustyöt hoidetaan laadukkaasti, jotta sinä pääset nauttimaan kauniista kunttapihastasi.  

Kuntan hinta muodostuu kuntan määrästä ja toimituskuluista 

Mietitkö, paljonko kuntta maksaa? Kuntan hinta riippuu useista tekijöistä. Kuntta Aatelian hinta kuntalle on n. 16 €/ m². Tässä muutamia keskeisiä asioita, jotka vaikuttavat kuntan kokonaishintaan: 

  • Kuntan määrä  
    Mitä suurempi alue katetaan kuntalla, sitä enemmän materiaalia tarvitaan ja sitä korkeampi on kokonaishinta.  
  • Kuntan laatu 
    Erilaiset kunttalajikkeet voivat vaihdella laadussa ja hinnoissa. Esimerkiksi puhtaasti puolukka- tai mustikkavarpuinen kuntta maksaa hieman enemmän kuin ns. sekakuntta.  
  • Toimitusmatka 
    Kuntan toimitusmatka vaikuttaa kokonaiskustannuksiin.  
  • Asennus ja pohjatyöt 
    Jos tilaat kuntan asennettuna, lisätään pohja- ja asennustyöt kuntan hintaan.  

Kysy tarkempi kuntan hinta verkkosivuillamme olevan chatin kautta.  

Kunttapiha avaimet käteen -periaatteella 

Tarjoamme pihojen uudistukset ja maisemoinnit kuntalla ammattitaitoisesti ja kokonaisvaltaisesti. Haemme kuntan metsästä ja toimitamme sen perille yhdellä siirrolla omalla kuljetuskalustollamme. Huolehdimme myös, että kuntta asennetaan asianmukaisesti paikalleen – ja kunttapiha on valmis! Annamme sinulle hoito-ohjeet , jotta kuntta juurtuu ja kestää kauniina pitkään. Sopimuksen mukaan hoidamme myös kuntan kastelun jatkossa. 

Jäikö jotain kysyttävää kuntasta

Onko haaveissasi asentaa kuntta pihallesi? Älä epäröi ottaa yhteyttä — vastaamme mielellämme kysymyksiisi! Olemme täällä auttaaksemme sinua kaikissa kauniin kunttapihan rakentamiseen liittyvissä asioissa.